Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pasta z boczku i korniszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta z boczku z korniszonem i chrzanem

Pasta z boczku i korniszona

Składniki:

Pasta z boczku i korniszona

 

  • 20 dkg pieczonego boczku
  • 4 ogórki korniszony
  • 1 łyżeczka chrzanu ze śmietanką
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Pasta z boczku i korniszona
Boczek pokroić w małe kostki i włożyć do pojemnika do rozdrabiania. Dwa ogórki pokroić na małe kawałki i włożyć do boczku .Dodać sól, świeżo zmielony pieprz, chrzan i majeranek. Wszystkie składniki zmiksować na miazgę lub zostawiając drobną grudkę. Dwa pozostałe ogórki pokroić na drobną kostkę i wymieszać łyżką z pastą. Masę przełożyć do małego pojemnika ,zamknąć przykrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin aby składniki się przegryzły.