monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1283]

Pasta z duszonego kalafiora i zielonego ogórka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta, delikatna, a jaka pyszna pasta. Chyba nawet wegańska, ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, że można ją przygotowywać przez cały rok. Jak nie ma świeżego kalafiora można skorzystać z mrożonego produktu. Zapraszam.

Pasta z duszonego kalafiora i zielonego ogórka

Składniki:

Pasta z duszonego kalafiora i zielonego ogórka

 

Sposób przygotowania:

Pasta z duszonego kalafiora i zielonego ogórka
W misce wymieszać olej z sosem teryiaki, dodać jalapenio i pieprz. Ogórki umyć, osuszyć. Rozkroić na pół, wykroić gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Kalafiora również rozdrobnić. Wymieszać warzywa z przygotowaną marynatą. Odłożyć na 5 minut.

Następnie rozgrzać mocno rozgrzać patelnię i wrzucić warzywa. Dodać około 150 ml wody i dusić warzywa do miękkości. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przełożyć do pojemnika pojemnika blendera, dodać zimną kasze i całość zmiksować. W razie konieczności doprawić solą.

Smacznego!