Sposób przygotowania:
Pasta z duszonego kalafiora i zielonego ogórka
W misce wymieszać olej z sosem teryiaki, dodać jalapenio i pieprz. Ogórki umyć, osuszyć. Rozkroić na pół, wykroić gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Kalafiora również rozdrobnić. Wymieszać warzywa z przygotowaną marynatą. Odłożyć na 5 minut.
Następnie rozgrzać mocno rozgrzać patelnię i wrzucić warzywa. Dodać około 150 ml wody i dusić warzywa do miękkości. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przełożyć do pojemnika pojemnika blendera, dodać zimną kasze i całość zmiksować. W razie konieczności doprawić solą.
Smacznego!
Następnie rozgrzać mocno rozgrzać patelnię i wrzucić warzywa. Dodać około 150 ml wody i dusić warzywa do miękkości. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przełożyć do pojemnika pojemnika blendera, dodać zimną kasze i całość zmiksować. W razie konieczności doprawić solą.
Smacznego!
zbysiowa
SylaUla