Sposób przygotowania:
Bitki wieprzowe w sosie własnym
Szynkę kroimy w cienkie plasterki. Oprószamy solą, pieprzem i slodką papryką. Obtaczamy w mące i smażymy w głębokiej patelni z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Bitki wrzucamy do warzyw. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Wszystko dusimy na małym ogniu około 1 godzinę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i słodką papryką.
Podajemy z ulubionym dodatkami.
Smacznego
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Bitki wrzucamy do warzyw. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Wszystko dusimy na małym ogniu około 1 godzinę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i słodką papryką.
Podajemy z ulubionym dodatkami.
Smacznego