gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Bitki wieprzowe w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjny obiad, prosty w przygotowaniu. Niedzielne spotkanie z rodziną przy tradycyjnym daniu na pewno poprawią humor rodzince jak i przypomną dzieciństwo.

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Składniki:

Bitki wieprzowe w sosie własnym

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe w sosie własnym
Szynkę kroimy w cienkie plasterki. Oprószamy solą, pieprzem i slodką papryką. Obtaczamy w mące i smażymy w głębokiej patelni z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Bitki wrzucamy do warzyw. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.

Wszystko dusimy na małym ogniu około 1 godzinę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i słodką papryką.

Podajemy z ulubionym dodatkami.

Smacznego