WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 784]

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z ugotowanej białej fasoli z dodatkiem suszonych pomidorów i smażonej cebulki. Idealna do kanapek i przekąsek.

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

Składniki:

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

 

  • 500 g fasoli
  • 1 słoik suszonych pomidorów w oleju
  • 2 cebulki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

Fasola

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Do pasty można też użyć fasoli z puszki.

Fasolkę zalewamy na noc wodą. Gdy napęcznieje, gotujemy do miękkości, odlewamy i wystudzamy.

Pomidory

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Suszone pomidory w oleju najlepsze są z dodatkiem ziół.

Suszone pomidory lekko odcedzamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski.

Cebula

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Cebulka powinna lekko się przyrumienić.

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni na oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy pieprzem i solą.

Pasta

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Fasolę mieszamy z pomidorami i cebulką. Blendujemy na jednolitą masę, dodajemy majonez i musztardę. Mieszamy dokładnie i doprawiamy do smaku.