WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1714]

Pulpety w ketchupie z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpety ze schabu wieprzowego z serem żółtym, majonezem i kaszą manną, w sosie z ketchupu z cukinii z natką pietruszki.

Pulpety w ketchupie z cukinii Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pulpety w ketchupie z cukinii

 

  • 600-700 g schabu
  • 1 cebula
  • 2 płaskie łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 jajko
  • 1 plaster żółtego sera
  • Sól, pieprz do smaku
  • 300 ml ketchupu z cukinii
  • 250 ml wody
  • Natka pietruszki
  • Olej do smażenia
  • Mąka pszenna do panierowania

Sposób przygotowania:

Pulpety w ketchupie z cukinii

ETAP 1:

Mięso pokroić na kawałki i zmielić razem z obraną cebulą. Do mięsa dodać jajko, majonez, pokrojony drobniutko żółty ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać na jednolitą masę mięsną. Z masy formować okrągłe pulpety i panierować z mące. Obsmażyć na oleju z obu stron.

Dodać ketchup z cukinii oraz wodę i wymieszać. Dodać pokrojoną natkę pietruszki. Dusić na małym ogniu ok. 20-30 minut.

Podawać np z ryżem.

Pulpety w ketchupie z cukinii
Pulpety wieprzowe po uduszeniu w ketchupie
Pulpety w ketchupie z cukinii
Ketchup z cukinii i woda dodane do pulpetów
Pulpety w ketchupie z cukinii
Pulpety wieprzowe uformowane i obtoczone w mące
Pulpety w ketchupie z cukinii
Pokrojony żółty ser, jajko i przyprawy dodane do mięsa
Pulpety w ketchupie z cukinii
Zmielone mięso z cebulą