Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1464]

Pasta z jajek, sezamu podana na waflach ryżowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta w wykonaniu pasta z jajek z sezamem. Podana na waflach ryżowych z warzywami. I na śniadanie i na kolację. Polecam, smacznego.

Pasta z jajek, sezamu podana na waflach ryżowych

Składniki:

Pasta z jajek, sezamu podana na waflach ryżowych

Pasta:

  • 5 jajek
  • 2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • 2 łyżeczki ziaren sezamu
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • szczypiorek według uznania

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek, sezamu podana na waflach ryżowych
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt, musztardę, sezam i posiekany szczypiorek, następnie dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Pastę przed podaniem chłodzimy w lodówce.

2. Ogórki, pomidora i szczypiorek myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry, ogórki obieramy i również kroimy w plastry, a szczypiorek siekamy.

3. Wafle ryżowe smarujemy pastą, nakładamy według uznania plasterki pomidora i ogórków, oraz posypujemy sezamem i szczypiorkiem. Podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Pastę należy schłodzić w lodówce.