Sposób przygotowania:
Pasta z jajek, sezamu podana na waflach ryżowych
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt, musztardę, sezam i posiekany szczypiorek, następnie dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Pastę przed podaniem chłodzimy w lodówce.
2. Ogórki, pomidora i szczypiorek myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry, ogórki obieramy i również kroimy w plastry, a szczypiorek siekamy.
3. Wafle ryżowe smarujemy pastą, nakładamy według uznania plasterki pomidora i ogórków, oraz posypujemy sezamem i szczypiorkiem. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Pastę należy schłodzić w lodówce.
2. Ogórki, pomidora i szczypiorek myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry, ogórki obieramy i również kroimy w plastry, a szczypiorek siekamy.
3. Wafle ryżowe smarujemy pastą, nakładamy według uznania plasterki pomidora i ogórków, oraz posypujemy sezamem i szczypiorkiem. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Pastę należy schłodzić w lodówce.
mocsłodkości
Babeczka35
Sezam lubimy i to bardzo. Polecam taką pastę :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Polecam zrobić i spróbować :)