Sposób przygotowania:
Pyszne paszteciki do barszczuETAP 1:
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy. Po zebraniu szumów doprawiamy Vegetą.
2. Pieczarki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
3. Cebule obieramy, kroimy na 4 części.
4. Jedną kajzerkę moczymy w 1/2 szk. mleku, następnie odciskamy.
5. Wszystkie te składniki mielimy maszynką do mielenia mięsa, wbijamy jajko.
ETAP 2:
6. Masę mięsną doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę wyrabiamy mieszając składniki.
7. Bułki kroimy na połowę, z każdej połówki wybieramy cały środek tak żeby powstał nam otwór.
ETAP 3:
8. Bułki nadziewamy farszem mięsnym, ręką spłaszczamy, tak żeby brzegi bułki się złączyły i nie wypadł nam farsz.
ETAP 4:
9. Moczymy w mleku, ale tylko sekundę, żeby nie były bardzo mokre.
10. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 5:
11. Gotowe, smacznego.
ciasteczka
Czekoladka 2