Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pyszne paszteciki do barszczu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty sposób bez wyrabiania ciasta, bez pieczenia, znakomite jako dodatek do barszczu albo jako przekąska, idealna na różne imprezy.

Pyszne paszteciki do barszczu

Składniki:

Pyszne paszteciki do barszczu

 

Sposób przygotowania:

Pyszne paszteciki do barszczu

ETAP 1:

Pyszne  paszteciki do barszczu

1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy. Po zebraniu szumów doprawiamy Vegetą.

2. Pieczarki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.

3. Cebule obieramy, kroimy na 4 części.

4. Jedną kajzerkę moczymy w 1/2 szk. mleku, następnie odciskamy.

5. Wszystkie te składniki mielimy maszynką do mielenia mięsa, wbijamy jajko.

ETAP 2:

Pyszne  paszteciki do barszczu

6. Masę mięsną doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę wyrabiamy mieszając składniki.

7. Bułki kroimy na połowę, z każdej połówki wybieramy cały środek tak żeby powstał nam otwór.

ETAP 3:

Pyszne  paszteciki do barszczu

8. Bułki nadziewamy farszem mięsnym, ręką spłaszczamy, tak żeby brzegi bułki się złączyły i nie wypadł nam farsz.

ETAP 4:

Pyszne  paszteciki do barszczu

9. Moczymy w mleku, ale tylko sekundę, żeby nie były bardzo mokre.

10. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 5:

Pyszne  paszteciki do barszczu

11. Gotowe, smacznego.