eska

eska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna pasta do chlebka :)

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • 1 wędzona makrela
  • 1 średnia cebula
  • 50g masła - twardego z lodówki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Makrelę obieramy z ości, kawałki umieszczamy w misce. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do makreli. Masło dzielimy nożem na mniejsze kawałki - również dorzucamy do miski. Nie trzeba dawać całego masła.Można porcję zmniejszyć o połowę. Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Pamiętajcie, żeby najpierw spróbować bo ryba sama w sobie jest słona. Całość ugniatamy widelcem. Przed podaniem można schłodzić w lodówce. Pasta idealna do chleba :)