bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Pasta z makreli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Popularna pasta z makreli pyszna na kolacje.

Pasta z makreli

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • makrela wędzona,
  • 2 jaja na twardo,
  • 2 ogórek kiszony,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 2 łyzki majonez,
  • łyzeczka musztarda,
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Makrelę obrać z ości, bardzo dokładnie oddzielić od skóry, rozgnieść dokładnie widelcem. Cebulę, ogórki i jajka pokroić w bardzo drobną kostkę, wymieszać składniki. Dodać majonez i musztardę, wymieszać, przyprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. Podawać do świeżego pieczywa