Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Pasta z makreli z cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasta jest obłedna! pyszna! smaki są wywazone i idealnie się komponują

Pasta z makreli z cytryną

Składniki:

Pasta z makreli z cytryną

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 ogórki kiszone małe
  • połowa cebuli
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyzki majonezu
  • 1 jajko na twardo
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z cytryną
Obieramy rybę, tak aby nie bylo ości w kawaleczkach mięsa. Wrzucamy mięso do miski. skrapiamy sokiem z cytryny i kroimy inne skladniki. Ogórki, cebulę i jajko kroimy w dorbną kosteczkę. Dodajemy warzywa do miski z makrelą, dodajemy majonez, sól, pieprz i mieszamy dokladnie. Fakt jest taki, że najlepiej smakuje podana po godzinie spedzonej w lodówce. Ja polecam ja na świeżej bułce , toście. Genialny dodatek, przekąska, smakuje pysznie za sprawą soku z cytryny , rybka jest mięka i krucha zarazem. Pycha!