Sposób przygotowania:
Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym
1. Makrele obieramy ze skóry, usuwamy ości i rozgniatamy w misce widelcem jak najdrobniej.
2. Cebulę siekamy bardzo drobno.
3. Ogórki ścieramy na tarce.
4. Koperek lub pietruszkę siekamy.
5. Do makreli dodajemy cebulkę, ogórki i zieleninę. Mieszamy z majonezem i musztardą i doprawiamy pieprzem. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i podajemy z chlebem.
2. Cebulę siekamy bardzo drobno.
3. Ogórki ścieramy na tarce.
4. Koperek lub pietruszkę siekamy.
5. Do makreli dodajemy cebulkę, ogórki i zieleninę. Mieszamy z majonezem i musztardą i doprawiamy pieprzem. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i podajemy z chlebem.
zbysiowa
haniakson
lukrowanepierniczki