misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pasta z soi z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zmiksować na gładką pastę: soję, cebulę z pieczarkami....

Pasta z soi z pieczarkami

Składniki:

Pasta z soi z pieczarkami

 

  • 1/2 szklanki ugotowanej soi (może być z puszki)
  • 15 dag pieczarek
  • cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sos sojowy jasny

Sposób przygotowania:

Pasta z soi z pieczarkami
Pieczarki obrać, odrzucić trzonki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki, poddusić bez przykrycia do odparowania połowy sosu. Zdjąć z patelni, wystudzić. Zmiksować na gładką pastę: soję, cebulę z pieczarkami. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem, sosem sojowym. Wrzucić posiekaną natkę, starannie wymieszać.