misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pasta z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zmiksować tuńczyka, cebule, czosnek, margarynę, skórkę i sok ...

Pasta z tuńczyka

Składniki:

Pasta z tuńczyka

 

  • Puszka tuńczyka w oleju
  • 1/2 cebuli
  • ząbek czosnku
  • łyżka miękkiej margaryny
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka posiekanego świeżego oregano
  • łyżka posiekanej świeżej bazylii
  • łyżeczka otartej skórki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka
Tuńczyk odsączyć z nadmiaru oleju. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Zmiksować tuńczyka, cebule, czosnek, margarynę, skórkę i sok z cytryny. Do gładkiej masy dodać posiekane zioła, starannie wymieszać.