ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pasta z tuńczyka z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, pyszna pasta do chleba.

Pasta z tuńczyka z musztardą

Składniki:

Pasta z tuńczyka z musztardą

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 jaja
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka z musztardą
Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem. Jaja gotujemy na twardo w mocno osolonej wodzie (to ułatwi ich obieranie i zapobiegnie pękaniu). Jaja studzimy, siekamy drobno i dodajemy do tuńczyka. Dodajemy również posiekaną drobno cebulę oraz pokrojonego w drobną kostkę ogórka. Pastę doprawiamy solą i pieprzem a na koniec mieszamy wszystko z dużą łyżką musztardy. Pastę podajemy na kanapkach z masłem, smacznego.