Login

Login

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Pasta z wątróbek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalna ,ale niezwykle pyszna!

Pasta z wątróbek

Składniki:

Pasta z wątróbek

 

  • 20 dkg wątróbek drobiowych lub wieprzowych
  • 5 dag pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • łyżka majonezu
  • sól,pieprz
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbek
Wątróbkę pokroić na kawałki i usmażyć w rozgrzanym oleju razem z pokrojonymi pieczarkami. jajka ugotować i obrać. Wystudzoną wątróbkę z pieczarkami zemleć na maszynce z drobnym sitkiem lub zmiksować w blenderze. Dodać majonez, przyprawić do smaku a po nałożeniu pasty na pieczywo,posypać pietruszką