oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Pasta z wątroby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne pasta z wątroby................

Pasta z wątroby

Składniki:

Pasta z wątroby

 

  • 20 dag wątroby
  • 20 dag słoniny
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wątroby
Słoninę z cebulą ugotować w bardzo małej ilości wody, odsączyć, pokrajać w kostkę i stopić. Wątrobę oczyścić dokładnie z błon, usunąć większe naczynia krwionośne i pokrajać w małe kawałki. Włożyć wątrobę na gorącą stopioną słoninę i ogrzewać tylko tak długo, aż utraci swój krwisty kolor. Wyłożyć słoninę i wątrobę na deseczkę, posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać do smaku przypraw, wymieszać. przelożyć do formy i pozostawić do przestygnięcia.