Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasta z wędzonej makreli z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta z makreli to łatwy do przygotowania i smaczny dodatek do pieczywa.

Pasta z wędzonej makreli z jajkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli z jajkami

 

  • 40 dag makreli wędzonej
  • 5-6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dag żółtego sera
  • 2-3 łyżki siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli z jajkami
Z makreli usunąć skórę a mięso dokładnie oczyścić z ości. Włożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić w poprzek na połowy, wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce. Połączyć z mięsem z ryby, dodać żółty ser, szczypiorek, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Pastą można nadziewać pozostałe białka z jajek lub podawać jako dodatek do pieczywa.
Pasta z wędzonej makreli z jajkami
Oczyszczone mięso z ryby rozgnieść widelcem
Pasta z wędzonej makreli z jajkami
Dodać pozostałe składniki przyprawić do smaku wymieszać