Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasta z wędzonej ryby i sera twarogowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasta z wędzonej ryby jest smacznym i doskonałym dodatkiem do pieczywa.

Pasta z wędzonej ryby i sera twarogowego

Składniki:

Pasta z wędzonej ryby i sera twarogowego

 

  • 20 dag sera twarogowego
  • 20 dag wędzonej ryby
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej ryby i sera twarogowego
Z wędzonej ryby usunąć skórę a mięso bardzo dokładnie oczyścić z ości, zmiażdżyć widelcem. Ser twarogowy przepuścić przez maszynkę lub zmiksować. Rozetrzeć z olejem na gładką masę, połączyć z oczyszczoną z ości rybą i posiekanym szczypiorkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.