ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pasta ze szprotkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta ze szprotek , z jajkami i warzywami, czyli urozmaicenie tradycyjnej konserwy

Pasta ze szprotkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta ze szprotkami

 

  • 1 puszka szprotek w oleju (170 g)
  • 3 jajka
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 0,5 czerwonej papryki
  • zielona cebulka
  • 2 duże łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta ze szprotkami
Szprotki odsączyć i przełożyć do miski, rozgnieść dokładnie widelcem. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Ogórka i paprykę też pokroić w kosteczkę. wszystko wymieszać, dodać posiekaną cebulkę, majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać i podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego :)
Pasta ze szprotkami
Potrzebne składniki szprotki ogórki zielona cebula i papryka
Pasta ze szprotkami
Składniki mieszamy z ugotowanymi na twardo jajkami
Pasta ze szprotkami
zieloną cebulkę siekamy i dodajemy do reszty składników pasty
Pasta ze szprotkami
Całość doprawiamy i dokładnie mieszamy