Sposób przygotowania:
Pasztecik drobiowy na cieście francuskim
Kilka ładnych wątróbek drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzane masło, smażymy z każdej strony po kilka minut tak aby się zarumieniły, gotowe wątróbki przekładamy w ciepłe miejsce. Czosnek miażdżymy, cebulę kroimy na drobne prążki i smażymy na oliwie, tak aby był dobrze wysmażona. Wszystko łączymy solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy jajko i dokładnie miksujemy, na gładką masę. Gotową masę przekładamy do małego naczynia odpornego na temperatury i zapiekamy równocześnie w piekarniku z ciastem francuskim. Ciasto francuskie kroimy na kawałki 10-10 cm . Wszystko wkładamy do piekarnika na 12-15 minut temperatura 160 stopni, pasztecik na dole, ciasto na górze. Jeśli mamy gotowe na kanapeczki z ciasta francuskiego nakładamy łyżką pasztecik, wszystko ładnie układamy na talerzu. SMACZNEGO.