Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Paszteciki bez tłuszczu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyrób bez tłuszczu...czy to się da zjeść? Zapewniam, że da.

Paszteciki bez tłuszczu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paszteciki bez tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki bez tłuszczu
Ze składników podanych zagniatamy ciasto i cienko wałkujemy. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy razem z cebulą w małej ilości wody. Na koniec odparowujemy i doprawiamy ostatecznie. Jak lekko ostygnie wbijamy jajko. Szklanką wycinamy kółka z ciasta, na każdy nakładamy po łyżce farszu i zwijamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem łączeniem do spodu. Na chwilę przed wsadzeniem do pieca smarujemy mlekiem, aby złapały ładny kolorek. Pieczemy w 170 stopniach nie więcej jak 25 minut.
Paszteciki bez tłuszczu
Niewielki wysiłek, a ile rozkoszy dla podniebienia.