Sposób przygotowania:
Paszteciki drożdżowe z farszem grzybowym
Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Grzyby , cebulę, pieczarki wymieszać .Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.
Grzyby suszone ( ok 8 kapeluszy lub odpowiednio objętościowo pokrojonych suszonych ) gotować w 1 szklance wody. Wywar ostudzić i zamrozić w jednej lub kilku porcjach jako baza lub dodatek do zup czy sosów .
Grzyby suszone ( ok 8 kapeluszy lub odpowiednio objętościowo pokrojonych suszonych ) gotować w 1 szklance wody. Wywar ostudzić i zamrozić w jednej lub kilku porcjach jako baza lub dodatek do zup czy sosów .