Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-gr

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Szybkie paszteciki z gotowego -schłodzonego ciasta drożdżowego .Na farsz użyłam mięsa i grzybków z gotowania zupy grzybowej -krem.

Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-gr

Składniki:

Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-gr

 

  • 1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )
  • mięso z małego udka kurczaka ugotowanego w zupie
  • 2 kapelusze borowików suszonych ugotowane w zupie
  • 2 łyżki usmażonych na maśle pieczarek
  • 1 mała cebulka usmażona na szklisto na oleju ( na 1 łyżce )
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 żółtko

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-gr
Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości , grzyby , cebulkę zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.