agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Paszteciki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i złociste paszteciki będą idealną przekąską dla dorosłych a ich super wygląd zachęci każdego małego niejadka do spróbowania tego dania.

Paszteciki francuskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki francuskie

 

  • 1 brokuł
  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 5 pieczarek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 żółtka

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki francuskie
Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków. Na każdy z kawałków nakładać na środek nadzienie. Ugotowanego brokuła, kawałki usmażonej piersi z kurczaka, kawałki papryki i usmażone pieczarki. Całość zawijamy i składamy w kwiat. Na górze smarujemy żółtkiem z jajka wtedy ciasto się nie przypiecze. Tak przygotowane paszteciki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
Paszteciki francuskie
Na każdym z kawałeczków ciasta układamy przygotowane wcześniej produkty
Paszteciki francuskie
Kiedy farsz jest już w środku zawijamy cisato w kwiat
Paszteciki francuskie
Zawinięte paszteciki smarujemy żółtkiem jaja
Paszteciki francuskie
Upieczone paszteciki są gotowe od razu do jedzenia