Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Paszteciki z ciasta francuskiego 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Paszteciki z ciasta francuskiego

Paszteciki z ciasta francuskiego 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego 5

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 parówek cienkich wieprzowych
  • 10 dag sera żółtego
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego 5
Ciasto francuskie rozwinąć na stolnicy i przeciąć na 4 części. Każdą parówkę pokroić na 3 części. Ser żółty pokroić w plasterki.Każdą część parówki owinąć plastrem żółtego sera a następnie taką parówkę w serze owinąć w ciasto francuskie tak aby zlepić brzegi a resztę ciasta odciąć. Wszystkie brzegi pasztecika dokładnie pozlepiać tak aby podczas pieczenia nie wypłynął ze środka ser. Czynność tę powtarzać aż do wyczerpania składników. Przygotowane paszteciki piec w piekarniku w 180 st ok. 30 min aż będą miały ładny złoty kolor. Gotowe paszteciki podawać z czerwonym barszczem.
Paszteciki z ciasta francuskiego 5
Paszteciki z ciasta francuskiego 5
Paszteciki z ciasta francuskiego 5
Paszteciki z ciasta francuskiego 5