Sposób przygotowania:
Paszteciki francuskie na kapuście
Paszteciki: 1.Na patelni podgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy, 2.do cebuli dodajemy pokrojone grzyby, smażymy dalej i dodajemy mąkę i mleko, 3.doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, sosem sojowo-grzybowym i pokrojoną natką pietruszki, 4.odstawiamy do ostygnięcia. 5.Ciasto francuskie kroimy na kwadraty napełniamy wystudzonym farszem i sklejamy w trójkąciki,6.blachę smarujemy masłem, posypujemy mąką i układamy paszteciki, 7.pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni Celsiusza przez 15 min Kapusta: 1.Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, 2.wrzucamy kapustę do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i słonecznik, 3.polewamy olejem i octem, dodajemy sól,pieprz i curry do smaku, 4.mieszamy i odstawiamy na kilka min do lodówki. Kapustę kładziemy na talerz, a na niej układamy paszteciki