klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Paszteciki grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna przekąska na co dzień i od święta. Fajny pomysł na przekąskę na wigilię jak i na imprezę urodzinową lub każdą inną.

Paszteciki grzybowe

Składniki:

Paszteciki grzybowe

Nadzienie

ciasto

  • 2 opakowania ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Paszteciki grzybowe

Nadzienie

Pieczarki umyj i pokrój cienko. Obierz cebule i pokrój w małą kostkę. Wszystko usmaż na patelni z łyżką oleju na koniec posól.

Robienie pasztecików

Paszteciki grzybowe
Zwinięta roladę pokrój w małe kwadraciki

Ciasto rozłóż na desce. Pieczarki podziel na dwie części jedną z nich rozłóż na jednym cieście drugą część na drugim cieście. Zwijaj jak roladę i krój w małe kwadraciki.Posmaruj paszteciki mlekiem zmieszanym z jajkiem. Piecz 35-50 min na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.