Sposób przygotowania:
Grzybowe francuskie paszteciki
Grzybki oczyszczam, kroję na drobniejsze kawałki i podsmażam na oleju. Pokrojony w kosteczkę boczek dorzucam do grzybów i całość podsmażam mieszając. Następnie dodaję pokrojoną cebulkę wraz ze szczypiorkiem. Mieszam. Dodaję cały serek - jedno opakowanie - całość doprawiam do smaku solą i pieprzem i mieszam do rozpuszczenia sera i połączenia się składników. Piekarnik rozgrzewam do 180C. Ciasto francuskie rozwijam na blaszce. Kroję na 8 kawałków.(nie zdejmuję papieru!) Ka każdy kwadrat kładę plasterek sera żółtego i sporą łychę farszu (lub tyle ile się da, tak aby domknąć pierożka. Ciasto zginam w pół i zawijam w trójkątny pasztecik. Brzegu dociskam widelcem. Wierzch smaruję delikatnie żółtkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Parmezan ścieram na tarce na grubych oczkach i posypuję obficie pasztecik. Piekę całość przez około 15 minut.