Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciasta francuskiego
Ciasto rozmrozić i pociąć na prostokąty ( ja robię 12 sztuk ). Cebulę pokroić drobno i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju. Wymieszać mięso z cebulą .Dodać soli , pieprzu i majeranku do smaku. Podzielić farsz na 12 części . Na każdy kawałek ciasta położyć mięso . Zwinąć pasztecik .Układać na blaszce na której leży papier do pieczenia . Posmarować paszteciki żółtkiem zmieszanym z łyżeczka wody ( ja to robię szerokim pędzelkiem ) .Posypać po wierzchu kminkiem .
Piekarnik rozgrzać do 180 * i piec paszteciki na złoto ok. 20 minut ( trzeba patrzeć aż będą rumiane .
Piekarnik rozgrzać do 180 * i piec paszteciki na złoto ok. 20 minut ( trzeba patrzeć aż będą rumiane .