alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Paszteciki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobre na imprezy z barszczem do popicia.

Paszteciki z ciasta francuskiego

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego

 

  • 1 gotowe mrożone ciasto francuskie
  • zmielone mięso gotowane z kurczaka ( z ćwiartki )
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • 1 żółtko
  • kminek cały nie mielony

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego
Ciasto rozmrozić i pociąć na prostokąty ( ja robię 12 sztuk ). Cebulę pokroić drobno i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju. Wymieszać mięso z cebulą .Dodać soli , pieprzu i majeranku do smaku. Podzielić farsz na 12 części . Na każdy kawałek ciasta położyć mięso . Zwinąć pasztecik .Układać na blaszce na której leży papier do pieczenia . Posmarować paszteciki żółtkiem zmieszanym z łyżeczka wody ( ja to robię szerokim pędzelkiem ) .Posypać po wierzchu kminkiem .
Piekarnik rozgrzać do 180 * i piec paszteciki na złoto ok. 20 minut ( trzeba patrzeć aż będą rumiane .