Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciasta francuskiego 3
Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Słoninę pokroić w drobną kostkę i wytopić na patelni, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Połączyć z przemielonym mięsem i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto gdy jest zamrożone, pozostawić na kilka godzin w temp pokojowej. Następnie rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżkę farszu krótsze boki zawijać do środka, dłuższe zwijać jak krokiety. Paszteciki ułożyć w posmarowanej tłuszczem formie, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 25-30 minut w temp 190-200 stopni. Podawać jako dodatek do czystych zup