tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Paszteciki z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Paszteciki z grzybów jako dodatek

Paszteciki z grzybów

Składniki:

Paszteciki z grzybów

 

  • 10 dkg grzybów suszonych bądź 30 dkg świeżych
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • sól pieprz
  • naleśniki

Sposób przygotowania:

Paszteciki z grzybów
Grzyby wypłukać i ugotować, po ostudzeniu drobno posiekać. Cebulę przysmażyć lekko z łyżką tłuszczu, dodać posiekane grzyby i razem jeszcze podsmażyć. Po ostudzeniu przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i otrzymaną masę smarować na uprzednio przygotowane naleśniki. Zawijać paszteciki w wałeczki. Można też po zwinięci paszteciki polać masłem zrumienionym z tartą bułką.