Sposób przygotowania:
Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE
Karkówkę kroimy na kotlety, a następnie w nieduże kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Doprawiamy naturalną przyprawą uniwersalną, pieprzem oraz polewamy sosem sojowym. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Usmażone mięso z cebulą mielimy na gładko w maszynce lub - tak jak ja to zrobiłam - za pomocą przystawki do blendera. Do mięsa dodajemy namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę. Dokładnie mieszamy z mięsem (najlepiej ugniatając ręką). Próbujemy farsz i w razie potrzeby doprawiamy solą lub pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie wałkujemy i dzielimy wzdłuż na 6 części. Na środku każdego kawałka układamy wałeczek mięsa. Następnie zawijamy ciasto francuskie na mięsie lekko dociskając. Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia szwem do dołu - można użyć papieru, na którym zwinięte było ciasto francuskie. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 st. (termoobieg).