Sposób przygotowania:
Paszteciki z karkówki
Rozczyn W ciepłej wodzie rozrabiamy drożdże dodajemy 2 łyżki mąki i łyżeczkę cukru i zostawiamy na 20 minut. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy roztopioną margarynę mleko sól i rozczyn. Wyrabiam ciasto i zostawiam je na godzinę przykryte ściereczką. Po godzinie wałkuje ciasto na prostokąt. Nakładam mięso po całej długości zakładam ciastem, odcinam to co niepotrzebne i kroje w 2-3 centymetrowe paski . Przekładam paszteciki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smaruje jajem Piekę 25 minut w 180 stopniach. Wywar rosołowy: Do garnka wlewam wodę tak aby zakryło mięso. Dodaje ziele angielskie , liść laurowy i rosołki . Gotuje na małym ogniu koło 1.1/2 godziny . Wyjmuje mięso kroje w kawałki i miele. Dodaje do zmielonego mięsa pieprz biały i paprykę w proszku słodką . Wyrabiam , dodaje teraz 2 szklanki rosołu w którym gotowało się mięso. Kładąc na ciasto lekko odciskam bo nigdy nie wiem czy nie za dużo rosołu dodałam :)