Sposób przygotowania:
Mini paszteciki francuskie do barszczu
Karkówkę kroimy w nieduże kawałki i mieszamy w miseczce z posiekaną cebulą, olejem rzepakowym, sosem sojowym i przyprawą uniwersalną. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki, aby mięso się zamarynowało. Następnie bez dodatku oleju smażymy mięso na patelni do delikatnego zarumienienia. Gotowe mięso mielimy na gładko w maszynce lub za pomocą blendera. Próbujemy farsz i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie wałkujemy i dzielimy wzdłuż na 2 paski. Na środku każdego układamy wałeczek mięsa. Następnie boki składamy i za pomocą ostrego noża odcinamy dość wąskie kawałki (paszteciki). Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia szwem do dołu. Na koniec smarujemy paszteciki rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200 st. (termoobieg). Paszteciki możemy podawać do barszczyku na zimno, jak i na ciepło.