Sposób przygotowania:
Szybkie paszteciki z pieczarkami
Pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę. W drobną kostkę siekamy też cebulę. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło, podsmażamy cebulkę, wrzucamy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy i zostawiamy do przestygnięcia.
Ciasto francuskie dzielimy na ok 10 cm pasy, układamy pieczarki i zwijamy, by łączenie wyszło od spodu. Kroimy ostrym nożem na kilkucentymetrowe paszteciki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.
Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach, do zarumienienia.
Ciasto francuskie dzielimy na ok 10 cm pasy, układamy pieczarki i zwijamy, by łączenie wyszło od spodu. Kroimy ostrym nożem na kilkucentymetrowe paszteciki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.
Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach, do zarumienienia.