pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Paszteciki z makaronu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

nawet nie próbowane, ale sprawdzone przez ciotkę

Paszteciki z makaronu

Składniki:

Paszteciki z makaronu

 

  • 4 żółtka
  • 12 dag mąki
  • 2 dag masła
  • 1/4 pasztetu DROP
  • 8 dag parmezanu
  • 2 białka
  • 1/4 l bułki
  • 10 dag masła

Sposób przygotowania:

Paszteciki z makaronu
Z żółtek i mąki zagnieść ciasto, rozwałkować cienko pokroić gruby makaron ugotować na osolonej wodzie. Potem odcedzić wymieszać w misce z masłem i 4 dag parmezanu włożyc na porcelanową podstawę również wysmarować masłem i poozstawić do ostygnięcia. Wyciąć z makaronu foremką grzanki okrągłe. które maczać w bułeczce rozbitym białku i znów w bułeczce zmieszanej z parmezanem. Zaznaczyc środek mniejszym kółkiem smaczyć grzanki na rozgrzanym maśle. Gdy już je usmażymy w wycięte miejsce nałożyć pasztetu, przykryć wyciętym kółkiem.