Sposób przygotowania:
Paszteciki z soczewicą i pieczarkami
Cebulę posiekać , zeszklić na oleju. Dodać umyte i pokrojone pieczarki. Smażyć aż odparują i się ładnie zrumienią. Przestudzić. W garnuszku ugotować soczewicę w małej ilości wody. Dodać pieczarki z cebulą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć. Pokroić na 12 prostokątów, nałożyć nadzienie, zwinąć ruloniki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać czarnuszką. Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, posypać paszteciki z wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec oko 20 minut aż będą rumiane.Podawać ciepłe z czystym barszczykiem
reanja
Alex_M
u mnie też pierwszy raz, ale będzie powtórka :)