marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

pasztecikowe pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pierogi z farszem pasztecikowym

pasztecikowe pierogi

Składniki:

pasztecikowe pierogi

 

Sposób przygotowania:

pasztecikowe pierogi
Do przesianej mąki wbić jajko i zarobić ciasto nożem, wlewając delikatnym strumieniem wodę. Z rozwałkowanego ciasta (grubości około 3 cm) wykrawać krążki za pomocą szklanki lub foremki. Nałożyć pasztecik jako nadzienie, złożyć na pół i zlepić brzegi. Przygotowane pierogi ułożyć na stolnicy posypanej mąką a następnie umieszczać partiami do wrzącej osolonej wody z dodatkiem tłuszczu, zamieszać, przykryć garnek, zagotować a po wypłynięciu na wierzch chwilę pogotować, wyjąc łyżką cedzakową i podawać.

Tagi:

pierogi danie