Sposób przygotowania:
Pasztet rosołowy ze szpinakiem
Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy na jednolitą masę razem z oczyszczonym szpinakiem.
Obrane z kości mięso rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub mielimy w maszynce.
W dużej misce łączymy zblendowane warzywa i mięso. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 50-55 minut.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.
Obrane z kości mięso rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub mielimy w maszynce.
W dużej misce łączymy zblendowane warzywa i mięso. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 50-55 minut.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.
ciasteczka
biedroneczki
lukrowanepierniczki