Sposób przygotowania:
Pasztet rosołowy ze szpinakiem
Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy na jednolitą masę razem z oczyszczonym szpinakiem.
Obrane z kości mięso rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub mielimy w maszynce.
W dużej misce łączymy zblendowane warzywa i mięso. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 50-55 minut.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.
Obrane z kości mięso rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub mielimy w maszynce.
W dużej misce łączymy zblendowane warzywa i mięso. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia blaszek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 50-55 minut.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.
![Pasztet rosołowy ze szpinakiem Pasztet rosołowy ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-rosolowy-ze-szpinakiem-570821.jpg)
![Pasztet rosołowy ze szpinakiem Pasztet rosołowy ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-rosolowy-ze-szpinakiem-570822.jpg)
![Pasztet rosołowy ze szpinakiem Pasztet rosołowy ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-rosolowy-ze-szpinakiem-570823.jpg)
![Pasztet rosołowy ze szpinakiem Pasztet rosołowy ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-rosolowy-ze-szpinakiem-570824.jpg)
ciasteczka
biedroneczki
lukrowanepierniczki