Sposób przygotowania:
Pasztet serowy z grzankami czosnkowymi
Twaróg wypakować i dać do miski, rozgniatając widelcem z paroma łyżkami gęstej śmietany. Kromki czerstwego chleba lekko posmarować oliwą, połowę czosnku obrać i ząbki przepuścić przez praskę lub cienko pokroić na plasterki. Ułożyć na kromkach i ułożyć kromki na blasze. Piekarnik nagrzać do temp.180 st. C i wstawić grzanki do piekarnika na 15 min. Po wyjęciu ostudzić i pokroić w kostkę. Wymieszać z twarogiem pokrojone grzanki oraz cebulką prażoną i kminkiem całym. Foremkę natrzeć masłem, masę twarogową z dodatkami nałożyć na środek folii spożywczej i przenieść do foremki. Zawinąć szczelnie końce folii i wstawić do lodówki na najwyższą półkę. Chłodzić z 1-2 godz. Po wyjęciu, odpakować z folii i przenieść na deskę do podawania pasztetów lub półmisek. Kroić i serwować ze świeżymi jarzynami jak papryka.