Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pasztet szampański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis z jednej z imprez na której byłam smakuje świetnie

Pasztet szampański

Składniki:

Pasztet szampański

 

  • 1 kg wątróbek z kurczaków
  • 45 dag metki
  • 45 dag chudej cielęciny
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki
  • 3 lekko roztrzepane jaja
  • 1/2 szklanki szampana

Sposób przygotowania:

Pasztet szampański
podgrzać piekarnik do 190 stopniu wszystkie mięsa zemleć drobno w malakserze dodać czosnek i przyprawy a następnie jaja i szampan lekko posmarować tłuszczem foremkę i napełnić ją farszem piec w piekarniku przez 2 godziny wyjąć obciążyć i ostudzić włożyć do lod,ówki podawać prosto z niej