Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pasztet warzywny z brokułem, czerwoną fasolą , marchewką, pietruszką i selerem. Na śniadanie lub kolacje.

Pasztet warzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet warzywny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet warzywny
Obraną marchew, pietruszkę, seler, brokuł ugotować i ostudzić. Zimne warzywa pokroić na kawałki i zmiksować blenderem razem z czerwoną fasolą i obranym czosnkiem.

Do masy dodajemy bułkę tartą , kaszę mannę , jajka i olej. Doprawiamy do smaku i mieszamy.

Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą przekładamy masę i pieczemy 45-50 minut w temp 190 stopni. 
Pasztet warzywny
Obraną marchew, pietruszkę, seler, brokuł ugotować i ostudzić.
Pasztet warzywny
Zimne warzywa pokroić na kawałki i zmiksować blenderem razem z czerwoną fasolą i obranym czosnkiem.
Pasztet warzywny
Do masy dodajemy bułkę tartą , kaszę mannę , jajka i olej.
Pasztet warzywny
Doprawiamy do smaku i mieszamy. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą przekładamy masę i pieczemy 45-50 minut w temp 190 stopni.