Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pasztet warzywny z pieczarek i brokuła . Pasztet z gotowanych pieczarek i brokuła z dodatkiem cebulki.

Pasztet warzywny Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasztet warzywny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet warzywny
Pieczarki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Brokuła podzielić na różyczki. Warzywa wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do miękkości. 

Odcedzić i ostudzić. Zmiksować blenderem lub zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do zmielonych warzyw dodać jajka, cebulę, bułkę tartą wlać olej i doprawić do smaku, wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.

Piec 1,20 h w temp 180 stopni. 
Pasztet warzywny
Pieczarki i brokuła wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do miękkości
Pasztet warzywny
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Pasztet warzywny
Ugotowane warzywa zmiksować blenderem lub zmielić
Pasztet warzywny
Do zmielonych warzyw dodać jajka, cebulę , bułkę tartą wlać olej i doprawić do smaku, wymieszać
Pasztet warzywny
Przełożyć do blaszki i upiec

Tagi:

warzywa dania