Sposób przygotowania:
Pasztet warzywny
Pieczarki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Brokuła podzielić na różyczki. Warzywa wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do miękkości.
Odcedzić i ostudzić. Zmiksować blenderem lub zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do zmielonych warzyw dodać jajka, cebulę, bułkę tartą wlać olej i doprawić do smaku, wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.
Piec 1,20 h w temp 180 stopni.
Odcedzić i ostudzić. Zmiksować blenderem lub zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do zmielonych warzyw dodać jajka, cebulę, bułkę tartą wlać olej i doprawić do smaku, wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.
Piec 1,20 h w temp 180 stopni.