Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasztet warzywny z dodatkiem wątróbki . Smaczna propozycja na pyszne śniadanie lub kolacje . Smacznego.

Pasztet warzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet warzywny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet warzywny
Cukinie, cebule, marchewki obrać zetrzeć na tarce. Wątróbkę zmiksować blenderem dodać do warzyw i wymieszać. Następnie dodać starty ser , kaszę mannę , bułkę tartą,  żółtka i przyprawy.

Dokładnie całość wymieszać.  Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z pasztetem.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę.

Piec ok 1 h w temp 180 stopni. 
Pasztet warzywny
Cukinie , cebule , marchewki obrać zetrzeć na tarce. Wątróbkę zmiksować blenderem dodać do warzyw i wymieszać
Pasztet warzywny
Następnie dodać starty ser , kaszę mannę , bułkę tartą , żółtka i przyprawy. Dokładnie całość wymieszać .
Pasztet warzywny
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z pasztetem .
Pasztet warzywny
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę . Piec ok 1 h w temp 180 stopni.