iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pasztet wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię swojskie pasztety, bo są wygodne w smarowaniu kanapek w pracy. Dziele je na porcje i mrożę, a potem wyjmuję gdy mam ochotę.

Pasztet wieprzowy

Składniki:

Pasztet wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowy
Mięso i boczek, wątróbkę pokroić w większą kostkę i gotować w słonej wodzie ze włoszczyzną. Następnie odcedzamy, mielimy z cebulą, dodajemy jajka, pieprz, majeranek oraz bułkę, wyrabiamy masę, lekko solimy. Wykładamy masę na prostokątną blachę, posypujemy papryką i pieczemy 50 min. w temp. 160 stopni.