superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pasztet wieprzowy na bulionie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczny pasztet. Lekko wilgotny.

Pasztet wieprzowy na bulionie

Składniki:

Pasztet wieprzowy na bulionie

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowy na bulionie
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju roślinnym. Mięso kroimy w kawałki i dodajemy do cebuli. Zalewamy wodą ponad poziom mięsa. Dodajemy włoszczyznę, bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu aż prawie cała woda odparuje ( troszkę jej zostawiamy ). Studzimy i mielimy w rozdrabniaczu. Dodajemy masło, jajka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kilka listków laurowych. Przekładamy pasztet i zapiekamy w 200 C około 50-60 minut ( u mnie wystarczyło 50)

Tagi:

jajko jajka