Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Pasztet z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny pasztet z cukinii na gorąco

Pasztet z cukinii

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

  • 3 szklanki startej cukinii na grubej tarce
  • 1 lub 2 marchewki starte
  • 3 łyżeczki ziół – gałka muszkatołowa oregano curre zieloną pietruszkę
  • 75% szklanki oleju
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 3-4 jajka
  • 20 dkg sera żółtego
  • 25 dkg mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Przygotowanie wszystkie składniki dokładnie wymieszać dodając kolejno ( cukinie startą na tarce , marchewkę startą na tarce , zioła gałka muszkatołowa oregano curre zieloną pietruszkę , olej, szklankę kaszy manny,3-4 jajka, ser żółty oraz mięso mielone). Włoży do wysypanej blaszki bulką tartą piec w gorącym piekarniku najsmaczniejsze jest wtedy gdy podajemy na gorąco zaraz po upieczeniu.