Sposób przygotowania:
Pasztet z dorsza kalafiora i cukiniiETAP 1:
Kalafior dzielę na różyczki duże i gotuję aldente. Cukinię ścieram na tarce jarzynowej. 
Przekładam do miski, posypuję solą i odstawiam na 15 minut. 
Przekładam na sitko i odciskam sok z cukinii. 
Do miski przekładam pokrojonego dorsza, dodaję 2/3 kalafiora zimnego i miksuję blenderem.
ETAP 2:
Dodaję marchewkę startą na tarce drobne oczka, dodaję cukinię, jajko. 
Bułkę namaczam w mleku, odciskam z jego nadmiaru i dodaję do ryby. 
Doprawiam sola, pieprzem, przyprawą do ryb, dodaję koper pokrojony.
ETAP 3:
Foremkę aluminiową smaruję masłem, posypuję bułka tartą.
ETAP 4:
Wykładam 1/3 farszu, układam różyczki kalafiora, i resztę farszu rybnego. 
Foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na godzinę.

SylaUla