Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Pasztet z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pasztet z jajek

Pasztet z jajek

Składniki:

Pasztet z jajek

 

  • 15 jajek, ugotowanych na twardo
  • 5 żółtek
  • 5 białek, ubitych na sztywną pianę
  • 1 czerstwa kajzerka, namoczona
  • pęczek szczypiorku, posiekany
  • masło
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z jajek

Aby przygotować pyszny pasztet z jajek należy żółtka utrzeć z odciśniętą bułką, 3 łyżkami masła, dodać szczypior, posiekane jajka na twardo, sól i pieprz, następnie delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Przełożyć masę do wysmarowanej masłem formy do pieczenia i piec około 30 minut.


Tagi:

jajko jajka