Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet z jajka i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki w przygotowaniu i mało kosztowny a naprawdę jest pyszny ! Z banalnych składników jajka i pieczarek które zazwyczaj zawsze mamy w domu.

Pasztet z jajka i pieczarek Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pasztet z jajka i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z jajka i pieczarek
11 jajek ugotować na twardo , obrać i zetrzeć na tarce. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce. Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na maśle , wrzucić pieczarki i smażyć aż woda z nich odparuje. Do jajek dodać przestygnięte pieczarki , majonez ,śmietanę , ser żółty , surowe jajka, bułkę tartą i dokładnie wymieszać . Doprawić do smaku.

Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą , wyłożyć do niej masę , wyrównać powierzchnie i piec ok 1h w temp 190 stopni. 
Pasztet z jajka i pieczarek
11 jajek ugotować na twardo , obrać i zetrzeć na tarce
Pasztet z jajka i pieczarek
Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Pasztet z jajka i pieczarek
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na maśle , wrzucić pieczarki i smażyć aż woda z nich odparuje
Pasztet z jajka i pieczarek
Do jajek dodać przestygnięte pieczarki , majonez ,śmietanę , ser żółty
Pasztet z jajka i pieczarek
Masę doprawić do smaku
Pasztet z jajka i pieczarek
Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą , wyłożyć do niej masę ,

Tagi:

sery tarta ser